House in Nishimatsugaoka / arbol

first_img Kimura Corporation Japan Projects Builder: House in Nishimatsugaoka / arbol Save this picture!© Yashunori Shimomura+ 26Curated by Fernanda Castro Share Detail Design:arbol + hasuikeFurniture:SITATE Bandai Mfg.Black Leather Iron:aizaraDisplay:SHABBY WORKS Inc.Site Area:304.44 m2City:IkomaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yashunori ShimomuraRecommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersHouse where air circulates smoothly with warmth.The client would like to raise an independent and inventive child, enjoy a kitchen garden in a broad yard, live in a house which could adapt to the change of family structure and their interests. To make those requests happen, the client has moved to the suburbs, and this house was built with various creative ideas.Save this picture!© Yashunori ShimomuraOne of them is the built-in table which is set between kitchen and dining room on the 1st floor. This table is not a dining table nor a kitchen counter, shall we say, “the table for households”, this table is the center of the house, as the family members make bread, or do the ironing, enjoy households, and communicate with each other at this place.Save this picture!© Yashunori ShimomuraOn the 2nd floor, one room style was selected, because its floor plan is changeable in the future. The ceiling is tilt along with the shape of the gable roof, softly encircling the family. By opening the inner window which is facing double height space of the living-dining room, a sense of unity appears through the entire house. On the top of the 2nd-floor stairs, a loft was set, as it can be used for the husband’s study, and the child’s den. A room where it doesn’t have any particular purposes brings a new perspective to their life.Save this picture!Floor PlansOn the east side, floor height windows for going out to the garden, and double sliding windows are placed. The outside scenery can be viewed from the garden. Triangular shaped fixed windows are set, facing north and south on the top of double height space in the living-dining room on the 1st floor. The windows are in a high place, so the inside activities cannot be seen from the outside, but sky and green can be seen from the inside. Even though the house is located in the densely built-up residential area, privacy is protected, and obtain a sense of openness. Save this picture!© Yashunori ShimomuraChillness in winter is severe in this region. In order to live in warmth, super-insulated air-tight insulating materials are selected. Furthermore, cold air and warm air comes out through not only in the rooms but in the underfloor space of the 1st and 2nd floor. Because of that, in summer, the floor is comfortably cold, in winter, it’s like floor heating, rooms are warm from the bottom.Save this picture!© Yashunori ShimomuraFurthermore, the 24-hour ventilation system is mandatory now, and “the 2nd kind ventilation system” was chosen. Inspiratory ventilation functions by machine, which is enforced ventilation, and exhaust ventilation is operated naturally. This system enables cleaner air to come in, by filtering impurities with the mechanical filter when air comes in. A comfortable breeze blows through at any place of the house.Save this picture!© Yashunori ShimomuraProject gallerySee allShow lessHome of Pets / HDDSelected ProjectsItalianate House / Renato D’Ettorre ArchitectsSelected Projects Share “COPY” ArchDaily Area:  98 m² Year Completion year of this architecture project Architects: arbol Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893089/house-in-nishimatsugaoka-arbol-design Clipboard Year:  Photographs Photographs:  Yashunori Shimomura Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Galvalume, Miele, EP, Ljus, Oktober, SITATE, aizara CopyHouses•Ikoma, Japan House in Nishimatsugaoka / arbolSave this projectSaveHouse in Nishimatsugaoka / arbol planta CopyAbout this officearbolOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesIkomaJapanPublished on April 24, 2018Cite: “House in Nishimatsugaoka / arbol” 24 Apr 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Landscape: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/893089/house-in-nishimatsugaoka-arbol-design Clipboard Lighting: Ljus 2017 Houseslast_img read more

Casa LV1 / T+E Arquitectos

first_imgArchitects: T+E Arquitectos Year Completion year of this architecture project Houses Projects Mexico Photographs:  Lorena Darquea Manufacturers Brands with products used in this architecture project Casa LV1 / T+E ArquitectosSave this projectSaveCasa LV1 / T+E Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899757/casa-lv1-t-plus-e-arquitectos Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899757/casa-lv1-t-plus-e-arquitectos Clipboard “COPY” Manufacturers: Cemex, Comex, Condumex, Cuprum, Helvex, VALVOSave this picture!© Lorena DarqueaRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. The Casa LV1 (casa nanchi 1 and 2) is a complex of two houses designed for a family an elderly couple, their young daughter and their granddaughter. Each house has the necessary privacy for each development, with the interrelationship and coexistence of the family; they are located in an irregular diamond-shaped land of approximately 250m2, a gradient over 10% with a view to the southeast.Save this picture!© Lorena DarqueaThe Casa nanchi 1, on its main floor has: living room, dinning room, kitchen, bathroom, main bedroom with closet and its own bathroom, this floor is directly connected with the service area; the lower floor has a hall, two bedrooms with closet and its own bathroom; the upper floor has a roofed recreation room and a garden terrace. All the floors are connected by a stair, and has a parking lot. The total constructed surface is of 160 m2.Save this picture!© Lorena DarqueaSave this picture!Elevations + SectionsSave this picture!© Lorena DarqueaThe Casa nanchi 2 has on its main floor: living room, dining room, kitchen, bathroom and service area; on the upper floor it has: main bedroom with closet and its own bathroom, an additional bedroom with closet, a little play room and a bathroom; on the lower floor, where the entrance is, has: two parking lots and an exterior stair which is connected to the other floors. The total constructed surface of the house is 145 m2 excluding parking lots.Save this picture!© Lorena DarqueaBoth houses share main entrance, service yard, green spaces and services.The houses are named after the nanchi tree (byrosonimacrassifolia) that is located in that land; it was respected and the project was adapted around it, to make it a natural decoration for the dinning room of the Casa nanchi 1. This house was designed for an elderly couple and it has a terrace in the upper floor, which is a recreational and relaxing space with a view of the surroundings to enjoy with the company of family, friends and guests. It has a double-height space which allows the development of the tree.Save this picture!PlansThe design of the Casa nanchi 2, which was designed for the daughter and granddaughter of the family, is inspired in the Brno chair, designed by the architect Ludwig Mies van ser Rohe, which not only allows a large volume, but also an efficient and free structural principle because with this solution is obtained an overhang of 4.85 m with a support of 2.85 m, generating a space without any support under the construction.Save this picture!© Lorena DarqueaThe concept of the houses is derogates no only from the connection (interior-familiar, exterior-landscape), but also from the visual freedom that people perceive before entering in the house and also in the interior of them. This is fulfilled by the volumetric integration that defined the spaces of each house, both prisms have specific subtractions that allow a formal integration of the two elements; in the Casa nanchi 1 the terrace is subtracted and in the Casa nanchi 2 the parking area is subtracted, transforming both elements without losing its integrity.Save this picture!© Lorena DarqueaThe connection of both houses is so important that is not only achieved materially with the union of the two architectonic objects from the common entrance, connotating the link of the family, but also with the landscape, through the transparency in the facade of the two houses, which creates a visual freedom for the inhabitants. This gives a greater illumination of the spaces, producing a feeling of spaciousness and allows the air circulation due to the large windows that are handled by the users.Save this picture!© Lorena DarqueaThe material, white striated exposed concrete and stone dust of the region, recalls the honesty of the materials, this simplicity benefits the environment, because it doesn’t use coatings in walls, foors or roofs, contributing the less possible to the pollution. The exposed finishes means less production, transportation and utilization of pollutant materials. As said before, the free circulation of air allows a constant cleaning of the interior air which allows a natural regulation of the temperature, achieving thermic comfort for the users and reducing the use of electronic devices that cools artificially the place. Besides, the same large windows avoid the unnecessary use of artificial illumination during the day allowing the entrance of sunlight in the morning. ArchDailycenter_img Save this picture!© Lorena Darquea+ 36Curated by Danae Santibañez Share 2017 Project gallerySee allShow lessATX Factory / Mark Odom StudioSelected ProjectsWhich of the 25 Best Ranked Colleges in the U.S. Have Architecture Programs?Architecture News Share Year:  Casa LV1 / T+E Arquitectos “COPY” CopyHouses•Tuxtla Gutiérrez, Mexico Photographs CopyAbout this officeT+E ArquitectosOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTuxtla GutiérrezMexicoPublished on August 14, 2018Cite: “Casa LV1 / T+E Arquitectos” [CASA LV1 / T+E Arquitectos] 14 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more