Reynard/Rossi-Udry House / Savioz Fabrizzi Architectes

first_img Reynard/Rossi-Udry House / Savioz Fabrizzi Architectes Reynard/Rossi-Udry House / Savioz Fabrizzi ArchitectesSave this projectSaveReynard/Rossi-Udry House / Savioz Fabrizzi Architectes Save this picture!© Thomas Jantscher+ 20 Share Switzerland Area:  210 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Projects CopyHouses, Restoration•Sion, Switzerland ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871928/reynard-rossi-udry-house-savioz-fabrizzi-architectes Clipboard Architects: Savioz Fabrizzi Architectes Area Area of this architecture project CopyAbout this officeSavioz Fabrizzi ArchitectesOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRestorationSionSwitzerlandPublished on May 24, 2017Cite: “Reynard/Rossi-Udry House / Savioz Fabrizzi Architectes” 24 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?150年建筑翻新,天然材料与木材料的时间对比 / Savioz Fabrizzi Architectes是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Photographs 2016 Photographs:  Thomas JantscherCollaborator:Lionel BallmerCivil Engineering:Alpatec SA, MartignyCity:SionCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Thomas JantscherRecommended ProductsWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyText description provided by the architects. Situated in the old village of ormône, this house was built in 1860, and then altered over the years.It stands in the middle of an area of the village that has tremendous character, and consists of a masonry base of natural stone whose upstream part rises up to form the backbone of the building and whose downstream part is surmounted by a timber structure.Save this picture!BeforeSave this picture!© Thomas JantscherThe timber part is simply raised. The masonry part is altered. This stone spine, which links the whole project together, is extruded in a kind of “chimney” to the east and extends to the north to form an annexe.Save this picture!© Thomas JantscherThe rustic simplicity of this building is accentuated by the treatment of the outer walls, which are given unity by a coating of simple render, applied both to stones from which render had been removed so they could be re-pointed in a style similar to traditional “pietra rasa” plasterwork, and also to the new parts constructed in concrete.Save this picture!© Thomas JantscherThe large areas of glazing flush with the exterior further accentuate its mineral appearance, emphasising its carefully-smoothed lines, while orienting the spaces towards chosen views: the rhône valley to the east, savièse to the north, the mountains of val d’hérens to the south and the garden to the west.Save this picture!B-B’ Longitudinal SectionIn the northern part, the spaces are structured by two partial floor slabs, which open onto circulation and living spaces and allow visual relationships between the occupants of the different levels, the children on the first floor and their parents in the eaves. The character of the house’s exterior is echoed in its interior by the use of a mineral coating on the walls, and by the use of exposed concrete slabs for the floor.Save this picture!© Thomas JantscherIn the southern part, set behind timber walls, the bedrooms are covered with larch panelling, producing a contrast with the rest of the project.Save this picture!A-A’ Transversal SectionThis timeless contrast between mineral and the wooden elements, established when the house was first built, is thus retained and reappropriated, providing consistency with the original structure.Save this picture!© Thomas JantscherProject gallerySee allShow lessThe Bench in the Garden: An Inquiry Into the Scopic History of a BenchArchitecture BooksJ Pavilion in Xiaogan / Total ArchitectureSelected Projects Share “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871928/reynard-rossi-udry-house-savioz-fabrizzi-architectes Clipboardlast_img read more