Children Village / Rosenbaum + Aleph Zero

first_img Children Village / Rosenbaum + Aleph Zero Residential Architecture Children Village / Rosenbaum + Aleph ZeroSave this projectSaveChildren Village / Rosenbaum + Aleph Zero Brazil 2017 Save this picture!© Leonardo Finotti+ 29Curated by Pedro Vada Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879960/children-village-rosenbaum-plus-aleph-zero Clipboard Area:  23344 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ArchDailycenter_img Projects CopyResidential Architecture, Social Housing, Schools•Formoso do Araguaia, Brazil Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/879960/children-village-rosenbaum-plus-aleph-zero Clipboard Year:  Architects: Aleph Zero, Rosenbaum Area Area of this architecture project Manufacturers: Esquadrias, Estrutura em MLC, Paisagismo /Architects In Charge:Adriana Benguela, Gustavo UtraboDesign Team:Adriana Benguela, Gustavo Utrabo, Pedro Duschenes, Marcelo RosenbaumWood Structure Design, Fabrication And Construction:Ita ConstrutoraLandscape Design:Raul Pereira Arquitetos AssociadosLighting Design:Lux Projetos LuminotécnicosStructural Foundation:Meirelles CarvalhoAcoustics And Thermal Insulation Consulting:Ambiental ConsultoriaMechanical And Electrical Engineering:LutieConcrete Slabs:TrimaConstruction:Inova TSConstruction Management:MetrollInteriors And Furniture Design:Rosenbaum e o FeticheRecord And Communication Material:Fabiana ZaninCity:Formoso do AraguaiaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiRecommended ProductsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. The immensity of the Brazilian tropical savanna, the infinity of the sky and the popular knowledge. It is the continuum, the vast and a thin line imaginary in the background that welcome the journey and the knowledge of Brazilians living in the central region of the country. The architecture proposed there could not be distinct from such conformation. It is the breadth that touches us, together with the beauty of the people who live there.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiHowever, how would the architecture marked by memories, techniques, aesthetics and rhythms become relevant to this location? How to deal with this site in which the current culture is modernized and abstains from any memory for a reproduced dream? How to intervene in a place marked by the manual work of agriculture and indigenous nature?Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiWith these inquiries the project moves towards transformation, cultural rescue, encouragement of local constructive techniques, indigenous beauty and its knowledges, together with the construction of the notion of belonging, necessary for the development of the children of the Canuanã school.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiThe new organization in villages is based, in the first instance, on the need to add values to the whole existing complex, as well as to potentialize the idea of belonging of the students to Canuanã. Demystify the status of the school as the only learning space and transform it into a territory with a home value.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiFor this, the new residence is organized mainly in two villages, one for male students and one for female students. This separation was already present in the school’s scheme and was maintained. In this new moment the houses will no longer be conformed by large dormitory spaces, but by 45 units of 6 students each. With this act of reducing the number of students per room, we aim to improve the quality of life for the children, their individuality and, consequently, their academic performance.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiAdjacent to the dormitories are different interacting spaces such as TV room, reading space, balconies, patios, hammocks, among others. All these complementary programs were designed together with the students in order to improve the quality of life and refine the bond between students and the school. n this way, in addition to housing a larger number of children, the new villages aim to increase children’s self-esteem through the use of local techniques, creating a bridge between vernacular techniques and a new model of sustainable housing. In this way, in addition to housing a larger number of children, the new villages aim to increase the children’s self-esteem through the use of local techniques, creating a bridge between the vernacular and a new model of sustainable housing.Save this picture!Ground floor planSave this picture!First floor planSave this picture!Section B-B’In this new moment the location of the dwellings no longer resides in the heart of the farm as it used to be, because it must be filled with programs directly related to the act of learning. The new, larger and more airy dwellings are located at strategic points that guide the new growth of the farm, organizing the territory and enabling a better spatial and functional reading of the school.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!© Leonardo FinottiProject gallerySee allShow lessBeauty Salon in Harajuku / nanometer architectureSelected ProjectsMusic Building of AUA / TJADSelected ProjectsProject locationAddress:Formoso do Araguaia, TO, 77470-000, BrazilLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Photographs:  Leonardo Finotti Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeAleph ZeroOfficeFollowRosenbaumOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureSocial HousingEducational ArchitectureSchoolsFormoso do AraguaiaIcebergBrazilPublished on October 23, 2020Cite: “Children Village / Rosenbaum + Aleph Zero” 22 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Saint-Gobain is not responsible for, and expressly disclaims liability for, damages of any kind arising out of use, reference to or reliance on any information contained on this site. No guarantee is given by Saint-Gobain that the information is correct, complete or up-to-date or will not infringe any copyright or other intellectual property right and Saint-Gobain does not endorse any of the information contained on this site. Although the ArchDaily website may provide links to other internet resources, including web sites, Saint-Gobain is not responsible for the accuracy or content of information in these sites. Links from the ArchDaily website to third-party sites do not constitute an endorsement by Saint-Gobain of the parties or their products or services.Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?草原上不仅有野马,也有孩子们的游乐园 Children Village / Rosenbaum + Aleph Zero是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more