House in Piedra Roja / Riesco+Rivera arquitectos

first_imgCopyHouses•Colina, Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/229080/house-in-piedra-roja-riesco-rivera Clipboard Save this picture!© Sebastián Wilson León+ 24 Share House in Piedra Roja / Riesco+Rivera arquitectosSave this projectSaveHouse in Piedra Roja / Riesco+Rivera arquitectos House in Piedra Roja / Riesco+Rivera arquitectos CopyAbout this officeRiesco + Rivera Arquitectos AsociadosOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesColinaHousesChilePublished on April 24, 2012Cite: “House in Piedra Roja / Riesco+Rivera arquitectos” 24 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?House in Piedra Roja / Riesco + Rivera是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/229080/house-in-piedra-roja-riesco-rivera Clipboard Photographs 2009center_img “COPY” ArchDaily Chile Houses “COPY” Year:  Architects: Riesco + Rivera Arquitectos Asociados Year Completion year of this architecture project Photographs:  Sebastián Wilson LeónText description provided by the architects. The order is an individual house for a young family, located in a developing suburban area in the north of Santiago, with an arid Mediterranean climate. Save this picture!© Sebastián Wilson LeónRecommended ProductsDoorspanoramah!®ah! PivotDoorsAir-LuxPivoting DoorDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodSculptformTimber Click-on BattensConceptually we worked with the idea of the traditional houses of the central zone of Chile (Mediterranean), valuing the intermediate spaces like a fundamental part in the daily life and integrating the exterior to the interior through inner patios and covered zones as the traditional corridors. These spaces will allow to be inhabited as much in summer (shaded) as in winter (sunned). Save this picture!© Sebastián Wilson LeónThe house forms a rectangle –with North South direction- , in which air bubbles are injected as patios that get qualified according to the different programs and their use. These patios unify these spaces visually and separate them programmatically. Save this picture!© Sebastián Wilson LeónThrough the mobility of different elements the public spaces are added and transformed into one main intermediate space that contains the familiar life. Save this picture!© Sebastián Wilson LeónProgrammatically the house is divided in 3 longitudinal strips, the first strip: the dormitories and the great corridor oriented to the north and the garden; the second strip: the services such as circulation, storage and bookcases oriented to the south; and in the center, the third strip that contains the public spaces and the patios. Save this picture!© Sebastián Wilson LeónAs the traditional houses of the central zone, each patio acquires a programmatic and constructive specific quality. A dry patio that separates living and dining room, related to the main access of the house; a green patio that separates the living room from the children area, also injecting humidity as form of control of the high temperature; a playground patio for the children that relates the children area with the garden; and finally a working patio related to the kitchen and the garage area. Save this picture!planConstructively the house was thought like a great horizontal concrete plinth on which a regular steel structure is created. Glass and ventilated partitions are added. Save this picture!© Sebastián Wilson LeónThe roof is conceived like a great empty horizontal element that allows the air circulation, throws the walls to the ceiling, and expelled through chimneys that regulates the ventilation.Save this picture!© Sebastián Wilson LeónProject gallerySee allShow less2012 Architectural League Prize Winners AnnouncedArticles19th Annual Canstruction® Raises Hunger Awareness with Food Drive ExhibitArticles Sharelast_img read more