A House with a View / Axelrod architects

first_img Houses Projects Save this picture!© Bruce Damonte+ 19 Share Year:  A House with a View / Axelrod architectsSave this projectSaveA House with a View / Axelrod architects Area:  2150 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872303/a-house-with-a-view-axelrod-architects Clipboard “COPY” ArchDaily Photographs:  Bruce Damonte Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses, Renovation•Oakland, United Statescenter_img 2016 Photographs A House with a View / Axelrod architects CopyAbout this officeAxelrod ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationOaklandUnited StatesPublished on June 02, 2017Cite: “A House with a View / Axelrod architects” 02 Jun 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872303/a-house-with-a-view-axelrod-architects Clipboard United States Manufacturers: Arclinea, Boffi, Flos, PorroSave this picture!© Bruce DamonteRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The Oakland Hills house was built originally in 1939, the house renovation aimed to update the property by creating a modern, spacious interior, without expanding its original footprint.Save this picture!© Bruce DamonteThe two-level house is perched on a hillside lot, overlooking Oakland and the San Francisco East Bay.Save this picture!© Bruce DamonteThe effect of opening the house up to light and views has an expansive effect. The interior was reconfigured by opening up the entire back elevation to the dramatic views of the bay, while keeping it’s sloped ceiling and enhancing the symmetrical volume. The materials palette of contrasting dark wood flooring and white walls, and cabinetry throughout, creates a monochromatic and striking feel within the space.Save this picture!© Bruce DamonteSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Bruce DamonteIndoor/outdoor living flows onto the large exterior decking. The firm matched the interior stained black oak wood flooring to the blackened cedar wood outdoor deck, which provides a place to take in the views. A louvered screen by the entrance separates the entry area from the living space, while providing a glimpse of the dramatic bay scenery beyond.Save this picture!© Bruce DamonteEntrance of the house starts while entering the front yard. In order to reach the front door, the pathway, made of rectangular concrete slabs, with light balls in between, wraps around an 100 years old Redwood tree that was retained during the renovation process. Entering through the offset pivot door, the extra wide opening frames the view of a light, bright living space and a panorama of the bay. A large, ample dining and living space stretches across the entire back of the house, taking advantage of the views, day and night.Save this picture!© Bruce DamonteAn entry level bedroom with ensuite bathroom is tucked into the quiet space behind the stair and living areas. This dramatic staircase gives way to the lower level of the master bedroom, study and bathroom. Save this picture!Section A-A’Save this picture!Lower Floor PlanSave this picture!Section B-B’Project gallerySee allShow lessSamuel Bravo Selected as the Winner of the 2017 Harvard GSD Wheelwright PrizeArchitecture NewsAAVS Bamboo Lab – HaitiStudent Competitions Share “COPY” Architects: Axelrod Architects Area Area of this architecture projectlast_img read more