Viisa House / Francisco Farias Arquitecto y Asociados

first_imgArchDaily Architects: Francisco Farias Arquitecto y Asociados Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956555/viisa-house-francisco-farias-arquitecto-y-asociados Clipboard “COPY” Viisa House / Francisco Farias Arquitecto y Asociados 2020 CopyAbout this officeFrancisco Farias Arquitecto y AsociadosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn InstagramOn FacebookArgentinaPublished on February 09, 2021Cite: “Viisa House / Francisco Farias Arquitecto y Asociados” [Casa Viisa / Francisco Farias Arquitecto y Asociados] 09 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?维萨拱顶住宅 / Francisco Farias Arquitecto y Asociados是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956555/viisa-house-francisco-farias-arquitecto-y-asociados Clipboard Argentina Projects Manufacturers: ACINDAR, Peirano, aceroperfilDesign Team:Luisina Bartolucci, Brian Zon, Maximiliano ImpedovoCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando SchapochnikRecommended ProductsMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedWooden FlooringEGGEREGGER Design Flooring for the House of EconomyDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The clients imagined their house as a refuge among trees where they could receive friends and spend a lot of time with the family. They were very familiar with the place and its virtues, a consolidated neighbourhood located within the Exaltación de la Cruz district, in the Province of Buenos Aires.  An area whose development has modified over the years from a neighbourhood of summer houses into an area of permanent homes.Save this picture!© Fernando SchapochnikSave this picture!ElevationSave this picture!© Fernando SchapochnikThe project is constructed with a metallic structure and dry construction, designed as a systematized plan made up of modules that are articulated in their entirety. The lower spaces define the lintels of the enclosure plan and solve the channels that receive rainwater, at the same time that they make up galleries and service areas, while the higher spaces constitute the living places.Save this picture!© Fernando SchapochnikSave this picture!First Floor planSave this picture!© Fernando SchapochnikThe house is located in the middle of the lot, in an area of low houses and lush vegetation. A cruciform floorplan dedicates one wing to the intimate spaces and another to the spaces of social nature, establishing a kind of Cartesian axes, which defines four instances of spaces and exterior contemplation.Save this picture!© Fernando SchapochnikThe lot has by virtue a highly developed vegetation that characterizes the spaces. At the entrance, an aguaribay tree consolidates an arrival area and a place of discovery. The linear development of a brick floor initiates the journey and concludes when reaching a garden to the east, characterized by poplar tres, projected to the living room. The shadow of an aged oak hierarchizes the moment of entering the house. The social wing that is made up of the dining room, kitchen and barbeque area, is interpreted as a threshold that defines two areas while receiving morning light filtered by a forest of white acacia trees, seen from the bedrooms.Save this picture!© Fernando SchapochnikSave this picture!© Fernando SchapochnikOn the other side of the threshold, an open and playful extension is consolidated next to the pool area, a terrace area as an expansion of the dining room, located in the shade of a persimmon tree.Save this picture!© Fernando SchapochnikProject gallerySee allShow lessWhen Machines Design: Artificial Intelligence and the Future of AestheticsArticlesMuseo Oliva Artés / BAAS ArquitecturaSelected Projects Share Save this picture!© Fernando Schapochnik+ 25Curated by Clara Ott Share Year:  Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses “COPY” Viisa House / Francisco Farias Arquitecto y AsociadosSave this projectSaveViisa House / Francisco Farias Arquitecto y Asociados CopyHouses•Argentina Area:  165 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more